Kanādiete aizturēta par patvēruma meklētāju kontrabandu no ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādā ir aizturēta šīs valsts pilsone par ārvalstu pilsoņu nelegālu ievešanu no ASV teritorijas, veicinot patvēruma meklētāju pieplūdumu Kanādā, trešdien paziņoja Kanādas policija.

43 gadus vecā Mišela Omoruji tika aizturēta pie abu valstu robežas un ir apsūdzēta pēc Kanādas imigrācijas un bēgļu aizsardzības likuma.

Karaliskās Kanādas Jātnieku policijas štāba seržants Donovans Fišers preses konferencē pastāstīja, ka ir aizturēti arī deviņi ārzemnieki, kad viņi pāri robežai devās uz Kanādu. Tajā pašā laikā vairākus cilvēkus aizturēja robežsargu patruļa ASV Ziemeļdakotas štatā.

Aizturēšanas bija kulminācija četru mēnešu ilgai kopīgai izmeklēšanai, kuru veica abu valstu drošības aģentūras.

Fišers paziņoja, ka kratīšanā ar Omoruji saistītā mājoklī Saskačevanas provinces Redžainas pilsētā tika atrasta slēptuve ar skaidru naudu un citi pierādījumi.

Laikraksts «Regina Leader Post» ziņoja, ka aizturētie deviņi ārzemnieki bija no Rietumāfrikas un viņi visi tagad ir iesnieguši pieteikumus bēgļa statusam Kanādā.

Kopš ASV prezidenta Donalda Trampa ievēlēšanas Kanādā no ASV ir ieradušies daudzi patvēruma meklētāji. Šī gada pirmajos trijos mēnešos Kanādas federālā policija ir aizturējusi 1860 nelegālus robežas šķērsotājus.

Daudzi no viņiem ir riskējuši ar dzīvību, ziemas salā noejot kājām 12 kilometrus pār apsnigušiem laukiem vai caur bieziem mežiem uz robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu