Austrālija pastiprinās prasības pilsonības iegūšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas valdība ceturtdien paziņoja, ka tā pastiprinās prasības pilsonības iegūšanai, uzsverot «Austrālijas vērtības».

Starp jaunajām prasībām būs laba angļu valodas prasme, ticība dzimumu vienlīdzībai un četrus gadus ilga uzturēšanās valstī kā pastāvīgam iedzīvotājam.

Premjerministrs Malkolms Tērnbuls paziņoja, ka Austrālija ir «īpaša valsts»

«Mūs nenosaka rase, reliģija vai kultūra kā daudzas citas valstis. Mūs nosaka uzticība kopīgām vērtībām, politiskām vērtībām, likuma varai, demokrātijai, brīvībai, savstarpējai cieņai, vīriešu un sieviešu vienlīdzībai,» Tērnbuls sacīja reportieriem.

«Šīs fundamentālās vērtības ir tas, kas mūs padara par austrāliešiem. Mūsu pilsonības [piešķiršanas] procesam tas ir jāatspoguļo. Tāpēc šodien mēs paziņojam par pārmaiņām pilsonības stiprināšanai, lai panāktu stiprāku Austrāliju, stiprāku pilsonību, stiprākus pilsoņus,» teica premjers.

Lēmums par šīm pārmaiņām pieņemts apstākļos, kad pieaug populistu spiediens un pret imigrāciju vērstās partijas «Viena nācija» popularitāte.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem pilsonības kandidātiem jābūt pastāvīgajiem iedzīvotājiem vismaz četrus gadus līdzšinējā viena gada vietā. Viņiem arī jāpierāda, ka viņiem ir darbs, un jāapliecina tas, kā viņi ir integrējušies vietējā sabiedrībā.

Pilsonības kandidāti arī tiks iztaujāti par tādām problēmām kā sadzīves vardarbība, sacīja imigrācijas ministrs Pīters Datons.

Austrālijas valdība otrdien atcēla vīzu programmu pagaidu darbaspēkam no ārvalstīm un aizstāja to ar jaunu sistēmu, kuras mērķis ir samazināt bezdarbu austrāliešu vidū.

Pilsonības likuma grozījumi drīz tiks iesniegti parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu