Aļaskas tuvumā pamanīti Krievijas bumbvedēji

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divi Krievijas bumbvedēji «TU-95» otrdien pamanīti 41 jūdzes attālumā no Aļaskas, pavēstīja ASV aizsardzības amatpersona. Tas noticis tikai dažas stundas pēc tam, kad šajā pat apvidū divi ASV iznīcinātāji «F-22» pārtvēra šāda paša tipa Krievijas lidaparātus.

Reaģējot uz otro gadījumu 24 stundu laikā, kad Aļaskas tuvumā pamanīti Krievijas bumbvedēji, gaisā tika pacelta izlūkošanas lidmašīna «E-3».

Nav skaidrs, vai tās bija pašas lidmašīnas, kas tika pārtvertas pirmdien, tomēr aizsardzības amatpersonas telekanālam CNN skaidro, ka tas bijis atsevišķs pārkāpums.

Otrdien divi Krievijas bumbvedēji «TU-95» vēlreiz ielidojuši Aļaskas Gaisa aizsardzības un identifikācijas zonā, apliecināja divas ASV aizsardzības amatpersonas. Bumbvedēji atradušies pat 36 jūras jūdžu attālumā no Aļaskas kontinentālās daļas krasta.

Lidojot tik tuvu ASV krastam, krievi «mēģina rādīt zobus», CNN skaidroja republikāņu kongresmenis Adams Kinzingers.

«Tā bija spēka demonstrācija no krievu puses, kas mums rāda, ka viņi joprojām ir šeit,» sacīja Kinzingers. Tas bija «mēģinājums pienākt tik tuvu mūsu starptautiskajām robežām, cik tuvu vien viņi to var, lai redzētu, kāda būs mūsu reakcija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu