Krievijas Augstākā tiesa Jehovas lieciniekus pasludina par «ekstrēmistiem»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Augstākā tiesa ceturtdien aizliegusi Jehovas lieciniekus, atzīsto šo kristiešu sektu par «ekstrēmistisku organizāciju».

(Papildināts viss teksts.)

Augstākās tiesas tiesnesis Jurijs Ivaņenko pavēstīja, ka tiesa nolēmusi slēgt Jehovas liecinieku administratīvo centru un 395 vietējās organizācijas, bet to īpašums tiks nodots valstij.

Spriedums stājas spēkā nekavējoties, uzsvēra tiesnesis.

Prasību tiesā 17.martā iesniedza Tieslietu ministrija, kura esot konstatējusi, ka reliģiskās organizācijas darbība esot pretrunā ar statūtos noteiktajiem mērķiem un uzdevumiem, kā arī pārkāpj Likumu par pretdarbību ekstrēmismam.

Savukārt Jehovas liecinieki norādījuši, ka viņu vajāšana balstīta «atklātās falsifikācijās, atsevišķu ekspertu neprofesionalitātē» un «tiesas kļūdās».

Līdz ar reģistrētajām vietējām organizācijām tiesas spriedums skars 2277 reliģiskās grupas visas Krievijas teritorijā, kas apvieno 175 000 ticīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu