EP prezidents: Lielbritānija tiktu atplestām rokām uzņemta atpakaļ ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Parlamenta prezidents Antonio Tajāni ceturtdien Londonā norādījis, ka Lielbritānija tiktu atplestām rokām uzņemta atpakaļ Eiropas Savienībā (ES), ja briti pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās 8.jūnijā mainītu savas domas par «Brexit».

Apstrīdot premjerministres Terēzas Mejas sacīto, ka atpakaļ griezties vairs nav iespējams, Tajāni pēc tikšanās ar premjeri Dauningstrītā uzsvēra, ka pārējās ES valstis var viegli anulēt Mejas pagājušajā mēnesī sperto soli, ar kuru tika oficiāli uzsākts izstāšanās process, ja pēc pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām notiks būtiskas izmaiņas valdībā.

Tajāni norādīja, ka tādā gadījumā šis jautājums pat nebūtu jāskata tiesā.

«Ja Lielbritānija pēc vēlēšanām vēlēsies atsaukt [Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu], procedūra būs ļoti vienkārša,» sacīja Tajāni.

«Ja Lielbritānija vēlētos palikt, visi būtu par. Es būtu ļoti priecīgs,» viņš piebilda.

Vienlaikus Tajāni solīja nepieļaut nevienu vienošanos par «Brexitu», ja tā negarantēs esošās tiesības ES pilsoņiem Lielbritānijā.

«Ja Lielbritānijas valdība rīt izdomā mainīt savu nostāju, tas ir iespējams,» paziņoja Tajāni.

«Gala lēmums jāpieņem 27 dalībvalstīm, bet visas iestāsies par» Lielbritānijas palikšanu, viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu