Makrons pirms vēlēšanām vēl vairāk «ieliek» Lepēnai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna jaunākajā sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma «Elabe» aptaujā pirms svētdien gaidāmās prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas vēl vairāk atpalikusi no bijušā Francijas ekonomikas ministra Emanuela Makrona.

Tomēr nevienam no viņiem nav garantēta vieta otrajā kārtā, kas notiks 7.maijā, jo konservatīvās Republikāņu partijas izraudzītais Fransuā Fijons un komunistu atbalstītais kreisais ekstrēmists Žans Liks Melanšons pēdējās aptaujās pietuvojušies abiem favorītiem.

Pieņemot, ka Lepēna un Makrons tomēr abi iekļūs otrajā kārtā, telekanālam BFM un žurnālam «L'Express» veiktā aptauja liecina, ka ar 65% balsu uzvarēs Makrons, bet Lepēna iegūs tikai 35% balsu.

Aptauja tika veikta trešdien un ceturtdien pirms apšaudes Parīzes Elizejas laukos, kur tika nogalināts viens policists un trīs cilvēki ievainoti. Uzbrucēju nošāva policija. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Saskaņā ar «Elabe» aptauju pirmajā kārtā Makrons iegūs 24% balsu, bet Lepēna 21,5%. Makrona reitings nav mainījies, salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta trīs dienas agrāk. Lepēnas reitings savukārt samazinājies par 1,5 procentpunktiem.

Fijona reitings palielinājies par pus procentpunktu līdz 20%, bet Melanšona pieaudzis par 1,5 procentpunktiem līdz 19,5%.

Ja otrajā kārtā iekļūs Melanšons, viņš, spriežot pēc aptaujas rezultātiem, uzvarētu gan Lepēnu, gan Fijonu.

71% vēlētāju aptaujā apliecināja gatavību doties balsot, kas ir augstākais rādītājs, kāds bijis aptaujās pirms šīm vēlēšanām, taču joprojām zems, salīdzinot ar citu gadu vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu