Pēc 48 stundu pārtraukuma Sīrijā atsākta iedzīvotāju evakuācija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc 48 stundu pārtraukuma Sīrijā atsākta iedzīvotāju evakuācija caur nemiernieku kontrolēto Rašidinas tranzītpunktu, kur aizvadītajā nedēļas nogalē, uzspridzinoties teroristam pašnāvniekam, tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki.

Sestdien, 15.aprīlī, nemiernieku kontrolētajā Rašidinā, pašnāvniekam detonējot mīnētu auto, tika nogalināti 126 cilvēki, arī 68 bērni. Vairums nogalināto bija evakuēti no valdības kontrolētajām šiītu pilsētām Fuaas un Kafrajas. Dzīvību zaudēja arī daži palīdzības organizāciju pārstāvji un nemiernieki, kas apsargāja evakuācijas autobusus.

Pēc grūtām sarunām trešdien evakuācija tika atsākta, bet tūlīt arī apturēta, jo nemiernieki pieprasīja Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai no cietumiem atbrīvot ieslodzītos.

Rezultātā aptuveni 3000 evakuētajiem cilvēkiem, kas savas mājas bija pametuši trešdienas rītā, nācās divas naktis pavadīt autobusos Rašidinā.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka daļa no 60 autobusiem piektdien beidzot atstājuši tranzītpunktu.

Atbildību par Rašidinas slaktiņu neviens joprojām nav uzņēmies, bet prezidenta Bašara al Asada valdība paziņojusi, ka sprādzienā «vainojami teroristi», lietojot apzīmējumu, kurā tā ietver visus savus oponentus. Tikmēr ietekmīgais nemiernieku grupējums «Ahrar al Sham» noraidījis jebkādu saistību ar šo sprādzienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu