Ekspertiem jauna versija par pazudušo Malaizijas lidmašīnu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lidmašīnas «Boeing 777» spārna aizspārņa izpēte apstiprina ekspertu viedokli, ka 2014.gadā pazudusī Malaizijas pasažieru lidmašīna visticamāk iegāzusies Indijas okeānā tālāk uz ziemeļiem, nekā tika sākotnēji domāts, piektdien paziņojis Austrālijas Transporta drošības birojs (ATSB).

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgušie meklēšanas darbi Indijas okeānā tika izbeigti 17.janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas.

Tomēr avārija joprojām tiek izmeklēta ar domu, ka varētu tikt veikta jauna meklēšana.

ATSB paziņojumā teikts, ka viņi analizējuši precīzi tādu pašu spārna aizspārni, kāds bijis avarējušajai lidmašīnai, pētot, kā tas dreifē okeānā.

Iepriekš līdzīgos eksperimentos tika izmantoti citi modeļi.

Jaunais eksperiments apstiprinājis decembrī publiskotos ekspertu secinājumus, ka lidmašīna visticamāk avarējusi tālāk uz ziemeļiem, nekā tā tika meklēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu