Elizejas lauku apšaudē aizdomās turamais pats pieteicies policijā Beļģijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc apšaudes Parīzes Elizejas laukos meklēšanā izsludinātais aizdomās turamais pats pieteicies policijā Beļģijā, piektdien paziņojusi Francijas Iekšlietu ministrija.

Francijas varasiestāžu meklētais vīrietis ieradies policijas iecirknī Antverpenē.

Ministrijas preses pārstāvis radiostacijai «Europe 1» norādīja, ka vēl ir pāragri sacīt, vai aizdomās turamais tiešām ir saistīts ar ceturtdien notikušo apšaudi, kurā tika nogalināts viens policists un vēl trīs cilvēki ievainoti.

Uzbrucēju - 39 gadus veco Karimu Šeurfi, kuram bija krimināla pagātne - policija nošāva.

Atbildību par uzbrukumu, kas noticis trīs dienas pirms Francijas prezidenta vēlēšanām, uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Izmeklēšanai tuvu stāvošs avots ziņoja, ka 35 gadus vecais vīrietis, kurš tiek nopratināts Antverpenē, raksturots kā ļoti bīstams. Beļģijas varasiestādes meklējušas viņu saistībā ar citu izmeklēšanu.

Pārmeklējot viņa māju, Beļģijas policija atradusi ieročus, slēpotāju maskas un biļeti vilcienam uz Franciju ceturtdienas rītā.

Francijā tikmēr tiek nopratināti trīs cilvēki, kas bijuši saistīti ar Šeurfi, kurš bija Francijas specdienestiem zināms ekstrēmists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu