«Islāma valsts» uzņemas atbildību par uzbrukumu Krievijas FDD birojam Habarovskā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» ir uzņēmies atbildību par piektdien notikušo uzbrukumu Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) pārvaldes birojam Habarovskas pilsētā, paziņoja ASV bāzētā ekstrēmistu vietņu novērošanas grupa SITE.

Par atbildības uzņemšanos pavēstīja «Islāma valsts» propagandas atzars «Amaq» īsā paziņojumā arābu valodā, kas tika izplatīts sociālo mediju lietotnē «Telegram», atsaucoties uz «avotu drošības spēkos».

Saskaņā ar šā paziņojuma tulkojumu angliski, ko veica SITE, «Islāma valsts kaujinieks» uzbrucis FDD birojam Habarovskā, nogalinot trīs cilvēkus un citus ievainojot.

FDD preses dienests ir paziņojis, ka gados jauns vīrietis ienāca FDD pieņemšanas birojā un, nepārkāpjot tehniskās kontroles zonu, atklāja uguni uz telpā esošajiem cilvēkiem, nogalinot FDD darbinieku un vienu no diviem apmeklētājiem, kā arī ievainojot otru apmeklētāju, bet pats tika nošauts.

Ir noskaidrots, ka uzbrucējs bija 1999.gadā dzimis Habarovskas apgabala iedzīvotājs, kuram, domājams, bijuši sakari ar neonacistu grupējumu. Tikmēr tīmekļa izdevums «Life» ziņoja, ka uzbrucējs pirms diviem gadiem esot pievērsies islāmam.

Viņš FDD iebrucis, bruņojies ar Kalašņikova automātu un divām pistolēm. FDD pavēstīja, ka viņš pirms tam varētu būt nošāvis šaušanas instruktoru, lai iegūtu divas pistoles un karabīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu