Venecuēlā desmitiem tūkstošu cilvēku klusā gājienā piemin nogalinātos demonstrantus

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā desmitiem tūkstoši cilvēku sestdien izgāja klusā gājienā, pieminot 21 nogalināto demonstrantu protestos pret prezidenta sociālista Nikolasa Maduro valdību.

Gājiena dalībnieki baltās drēbēs ar melniem roku apsējiem un Maduro nosodošiem uzrakstiem devās uz Karakasas arhibīskapijas biroja ēku, lai pie tās aizlūgtu par nogalinātajiem. Šis bija pirmais protests vairāku nedēļu laikā, kuru neizklīdināja policija ar asaru gāzi.

Protestos kopš aprīļa sākuma ir gājis bojā 21 cilvēks, tai skaitā 12 pēc sadursmju un laupīšanu izcelšanās ceturtdienas vakarā. To laikā tika aizturēti gandrīz 1300 cilvēku.

Maduro valdība demonstrantu nāvē vaino noziedznieku bandas, bet opozīcija vaino prezidentu.

«Mums jāatceras, ka ir cilvēki, kas tika nogalināti, cīnoties par lietu, ko mēs aizstāvam. Un, ja viņi miruši par to, mums nav tiesību atpūsties,» gājiena dalībniekiem paziņoja opozīcijas parlamentārietis Fredijs Gevara.

Opozīcija uzskata, ka vardarbību uzkurina valdību atbalstošas bandas. Valdības līderi apgalvo, ka vardarbību rada labējās opozīcijas spēki sadarbībā ar noziedznieku bandām, mēģinot gāzt valdību.

Venecuēlas opozīcija, kas 2015.gada beigās uzvarēja parlamenta vēlēšanās, pieprasa prezidenta vēlēšanas un Maduro atkāpšanos.

Opozīcija ir paziņojusi par nodomu pirmdien sarīkot «pienācīgu» demonstrāciju ar simtiem tūkstošu dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu