Izraēlas uzbrukumā Sīrijā nogalināti trīs cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas uzbrukumā Sīrijas valdībai lojālo bruņoto spēku nometnei svētdien netālu no Golānas augstienēm nogalināti trīs karotāji, pavēstīja bruņoto spēku amatpersona.

(Ziņa papildināta pēc 3.rindkopas.)

Ziņu aģentūrai AFP amatpersona apliecināja, ka uzbrukumā Al Favaras nometnei netālu no Kunaitras, Sīrijas dienvidrietumos, divi karotāji ievainoti.

Patlaban nav skaidrs, vai noticis uzlidojums vai artilērijas uzbrukums, atzina amatpersona.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka Izraēla svētdien uzbrukusi Sīrijas armijas pozīcijām Kunaitras provincē, «nodarot postījumus».

Izraēlas uzbrukums noticis «pēc tam, kad izjaukts teroristu grupējumu mēģinājums iefiltrēties Sīrijas militārajās pozīcijās», vēsta SANA.

Sīrija visus bruņotos grupējumus, kas karo pret prezidenta Bašara al Asada valdību, dēvē par teroristiem un apsūdz Izraēlu, ka tā šos grupējumus atbalsta.

Izraēla 1967.gada Tuvo Austrumu karā Sīrijas Golānas augstienēs okupēja 1200 kvadrātkilometru lielu teritoriju un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība šo aneksiju nav atzinusi.

Sīrija Golānas augstienēs kontrolē 510 kvadrātkilometrus.

Sīrijas un Izraēlas starpā oficiāli joprojām ir karš, tomēr situācija uz robežas pamatā bija mierīga līdz 2011.gadam, kad izraisījās Sīrijas pilsoņkarš.

Karš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu