Ziemeļīrijā mājās atrod mirušu studenti no Latvijas; nāves apstākļi neskaidri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik

Ziemeļīrijā savās mājās atrasta mirusi studente, kura pārdozējusi antidepresantus. Iepriekš viņa bija iesniegusi sūdzību par kādu medicīnas darbinieci. Par to sākta izmeklēšana, atsaucoties uz «Belfast Telegraph», vēsta portāls «Baltic Ireland».

26 gadus vecās Sabinas Dollas ķermenis tika atrasts viņas mājās Belfāstā pagājušā gada jūnijā un tika konstatēts, ka mikrobioloģijas doktorantūras studentes nāves iemesls ir saindēšanās ar antidepresantiem.

Dažas nedēļas pirms savas nāves Sabina bija iesniegusi sūdzību, saistībā ar kuru tiesa tagad nolēma veikt izmeklēšanu.

Tiesa uzklausīja, ka mirusī iepriekš bija teikusi savai mātei, ka viņa ir sazinājusies ar Belfast Health and Social Care Trust (BHSCT) un sūdzējusies par komentāriem, ko viņai izteikusi garīgās veselības aprūpes medmāsa.

Ģimenes advokāts paskaidroja, ka jaunās sievietes māte, kura piedalījās tiesā, «ies tālāk par šiem komentāriem», pieprasot pilnu izmeklēšanu saistībā ar viņas meitas nāvi.

Viņš arī izvirzīja vairākus jautājumus attiecībā uz dokumentu iesniegšanu izmeklēšanai. Advokāts pieprasīja izmeklēšanai iesniegt Sabinas dienasgrāmatu, kuru policija atrada pēc sievietes nāves, kā arī BHSCT ziņojumu par incidentu.

Sabina Dolla, kura bija dzimusi Latvijā, studēja doktorantūrā. Pamatizglītību Sabina bija ieguvusi savā dzimtajā valstī Latvijā, bet pēc tam, kad nolēma, ka vēlas kļūt par mikrobioloģi, vidusskolā ieguva A līmeni matemātikā, fizikā, ķīmijā un bioloģijā. Tikai divus gadus pēc tam, kad viņa uzsāka mācīties angļu valodu, talantīgās jaunietes zināšanas sasniedza A līmeni.

Tuvākajās nedēļās tiesā tiks iesniegtas visas liecinieku liecības, bet lietas izskatīšana ir ieplānota 26. un 27.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu