Sīrijas armija nemierniekiem atkarojusi ziemeļdaļas pilsētu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas valdības spēki valsts ziemeļdaļā nemierniekiem atkarojuši Halfājas pilsētu un tās apkārtnes ciematus, šādi nostiprinot prezidentam Bašaram al Asadam lojālo apvidu drošību, svētdien pavēstīja Sīrijas oficiālie mediji un opozīcijas monitoringa organizācija.

Pēc vairākas dienas ilgušām sīvām sadursmēm Sīrijas armija un valdībai lojālo grupējumu karavīri ieņēmuši Halfāju un tuvākās apkārtnes ciematus, atsaucoties uz armijas pārstāvji, vēsta Damaskas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Kā ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR), sauszemes spēku uzbrukumu un kara aviācijas uzlidojumu rezultātā nemiernieki, arī ar «Al Qaeda» saistītā grupējuma «Al Nusra» karotāji, pametuši Halfāju, kā arī apkārtnes ciematus.

Pateicoties pēdējām uzvarām, Sīrijas valdības spēki pastiprinās šajā apvidū esošo kristiešu un alavītu ciematu un pilsētu drošību.

Asada spēki zaudēja Halfāju 2016.gada vasarā.

Vienlaikus valdības spēki iespiedušies dziļāk Kabunā - nemiernieku kontrolētajā Damaskas priekšpilsētā -, ieņēmuši tur mošeju un galveno ceļu, pavēstīja armijas pārstāvis. Arī SOHR ziņo par sīvām kaujām šajā apvidū.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu