Ziemeļkorejā apcietināts jau trešais ASV pilsonis

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja apcietinājusi vēl vienu ASV pilsoni, līdz ar to kopējais Ziemeļkorejā apcietinājumā turēto ASV pilsoņu skaits pieaudzis līdz trim, svētdien pavēstīja amatpersonas un Dienvidkorejas mediji.

Kā apliecināja Zviedrijas vēstniecība Phenjanā, tai ir zināms par nesen notikušu ASV pilsoņa apcietināšanu. Plašākus komentārus vēstniecība nevēlējās sniegt.

Zviedrijas vēstniecība pārrauga ASV konsulāros jautājumus Ziemeļkorejā, jo Phenjanai un Vašingtonai nav diplomātisko attiecību.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap», atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta, ka bijušais korejiešu izcelsmes amerikāņu profesors aizturēts piektdien Phenjanas starptautiskajā lidostā brīdī, kad viņš grasījies pamest valsti.

Viņš Ziemeļkorejā bijis iesaistīts palīdzības programmu darbā.

Vēl pirms viņa aizturēšanas apcietinājumā Ziemeļkorejā jau atradās vismaz divi citi amerikāņi.

Spriedze ASV un Ziemeļkorejas attiecībās pēdējo nedēļu laikā krasi pieaugusi.

Ziemeļkoreja aktivizējusi savu kodolieroču programmu tādā apjomā, ka varētu raidīt triecienu ASV. Tas pussalu draud novest pie pēdējo gadu nopietnākās krīzes.

ASV prezidents Donalds Tramps mudinājis Pekinu izmantot savu ietekmi, lai piespiestu Phenjanu apturēt tās kodolieroču un raķešu programmu.

Tomēr Phenjana raķešu izmēģinājumus turpina un, pēc visa spriežot, gatavojas sestajam kodolizmēģinājumam.

ASV viceprezidents Maiks Penss pirmdien paziņoja, ka «stratēģiskās pacietības ēra» attiecībās ar Ziemeļkoreju ir beigusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu