«Al Qaeda» līderis aicina Sīrijas sunnītu džihādistus gatavoties partizānu karam

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis Aimans al Zavahiri svētdien internetā izplatītā audioierakstā aicinājis Sīrijas sunnītu džihādistus būt pacietīgiem un sākt partizānu karu pret ienaidniekiem, sākot no Sīrijas prezidenta Bašara al Asada armijas un beidzot ar Rietumu spēkiem.

Zavahiri aicināja džihādistus būt gataviem ilgai cīņai ar Rietumu vadīto koalīciju Irākā un Sīrijā un Irānas atbalstītajiem šiītu kaujiniekiem, kas atbalsta Asada valdību.

Musulmaņu sunnītu kaujinieki uzskata šiītus un alavītus par ķeceriem.

Zavahiri sacīja, ka džihādistiem tiek uzbrukts, jo viņi vēlas importēt islāma likumus Sīrijā, piebilstot, ka Rietumi un to sabiedrotie dara visu, lai aizkavētu islāma vilni, kas veļas pāri reģionam.

«Al Qaeda» bijušais atzars Sīrijā «Al Nusra» ir vadošais spēks islāmistu brigāžu aliansē, kas cīnās pret Asada spēkiem un to sabiedrotajiem, ko atbalsta Krievija un Irāna.

Kad ieraksts tapis, nav zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu