Kreisie ekstrēmisti Parīzē sarīko nekārtības; aizturēti 143 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija pirmdien paziņojusi, ka nakts nekārtību laikā, kas sekoja prezidenta vēlēšanu pirmajai kārtai, Parīzē aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki, kuri ar akmeņiem apmētāja kārtības sargus, dedzināja automašīnas un dauzīja veikalu skatlogus.

Sadursmēs Parīzes centrā vieglus ievainojumus guvuši seši policisti un trīs grautiņu dalībnieki.

Kopumā aizturēti 143 cilvēki, no kuriem 29 paturēti policijas iecirkņos visu nakti.

Paužot savu neapmierinātību ar to, ka otrajā vēlēšanu kārtā iekļuvusi galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Mrina Lepēna un centriski noskaņotais kādreizējais baņķieris Emanuels Makrons, galvaspilsētas ielā izgāja vairāki simti gados jaunu kreiso ekstrēmistu.

Arī vairākās citās Francijas pilsētās, tostarp Lionā, Bordo, Nantē un Rennā, notika tā dēvēto antifašistu un antikapitālistu demonstrācijas.

Kā ziņots, svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Makrons ieguvis 23,75% balsu, bet Lepēna - 21,53%.

Tikmēr konservatīvās Republikāņu partijas kandidātam Fransuā Fijonam un komunistu atbalstītam kreisajam ekstrēmistam Žanam Likam Melanšonam, par kuriem attiecīgi balsojuši tikai 19,91% un 19,64% francūžu, no tālākās cīņas nāksies izstāties.

Šobrīd pie varas esošo sociālistu kandidāts Benuā Amons cietis vēl graujošāku sakāvi, izcīnot vien 6,35% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu