Dānija apsūdz Krieviju hakeru uzbrukumā Aizsardzības ministrijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kopenhāgena pirmdien nosodījusi Maskavas «agresīvo uzvedību», vainojot Krieviju hakeru uzbrukumā Dānijas Aizsardzības ministrijai.

Dānijas aizsardzības ministrs Klauss Jorts Frederiksens ziņu aģentūrai «Ritzau» sacīja, ka tā esot kibertelpā Krievijas uzsāktā kara sastāvdaļa.

Dānijas Kiberdrošības centra svētdien publiskotajā ziņojumā teikts, ka prokremliska hakeru grupa 2015. un 2016.gadā ielauzusies Aizsardzības ministrijas darbinieku e-pastos.

«Viņu uzlauztie e-pasti nesaturēja militārus noslēpumus, bet tas, protams, ir nopietni,» sacīja Frederiksens.

Ziņojumā hakeru grupējums identificēts kā «APT28», kas pazīstams arī ar nosaukumiem «Pawn Storm», «Sofacy» un «Fancy Bears». Šie hakeri saistīti ar Krievijas valdību un drošības dienestiem un veikuši kiberuzbrukumus arī ASV valdības iestādēm.

Tiek uzskatīts, ka grupējums stāv arī aiz citiem augsta līmeņa kiberuzbrukumiem.

Dānijas Kiberdrošības centrs iepriekš šogad ziņoja, ka kiberuzbrukumu draudi pret Dānijas varasiestādēm un amatpersonām ir ļoti augsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu