Laikraksts: Portugālē pazudusī Madelēna, iespējams, pārdota Tuvo Austrumu bagātniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirms vairākiem gadiem Portugālē pazudusī britu meitene Madelēna Makkana, iespējams, ir tikusi nolaupīta un pārdota bagātai Tuvo Austrumu ģimenei, atsaucoties uz bijušo Skotlendjarda detektīvu, vēsta laikraksts «The Independent».

Madelēna, iespējams, kontrabandas ceļā tikusi nogādāta uz kādu Āfrikas valsti, kur darbojas grupējumi, kas pārdod bērnus Tuvo Austrumu bagātniekiem. Detektīvs laikrakstam pieļāvis, ka pazudušo meiteni varētu būt nolaupījis kāds grupējums, kas strādā Mauritānijā.

«Mauritānijas virziens ir iespējamība, un tā jāpārbauda. Ja kāds vēlētos trīs gadus vecu meitenīti nogādāt Āfrikā, tas būtu pašsaprotams kontrabandas ceļš. Šeit ir pietiekama kontrabandistu infrastruktūra un kontakti,» stāstījis bijušais Skotlendjarda detektīvs Kolins Sutons.

Portugāles pilsēta Lagosa atrodas netālu no vietas, kur Madelēna 2007. gadā tika pēdējo reizi redzēta. Detektīvi uzskata, ka meitene iesākumā tikusi nogādāta uz Marakešu Marokā.

Madelēna Makkana pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā ēda vakariņas.

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki. Meitenes tēvs Gerijs Makens nosauca paziņojumu par absurdu un kategoriski noliedza, ka viņš ar sievu būtu vainīgi meitas pazušanā. Makeni netika aizturēti, un viņiem neizvirzīja oficiālas apsūdzības.

Vecāki tā arī nav pārtraukuši kampaņu meitas atrašanai, un Lielbritānijas policija aicina atsaukties ikvienu, kas var sniegt kādu pavedienu šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu