ASV nosaka Sīrijai jaunas sankcijas ķīmiskā uzbrukuma dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV nosaka Sīrijai jaunas sankcijas, šādi sodot Damasku par šomēnes notikušo uzbrukumu ar ķīmiskajiem ieročiem, pirmdien pavēstīja Savienoto Valstu finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

Sankcijas vērstas pret 271 Sīrijas Zinātnes studiju un izpētes centra darbinieku, sacīja ministrs. Šis institūts ir atbildīgs par nekonvencionālo ieroču ražošanu.

Līdz ar šo soli cilvēku un organizāciju skaits, kam noteiktas sankcijas saistībā ar Sīrijas konfliktu, dubultojies.

Personām, pret kurām vērstas sankcijas, tiek iesaldēti ASV aktīvi, turklāt Savienoto Valstu pilsoņiem un uzņēmumiem aizliegts ar tām veikt darījumus.

Jau ziņots, ka 4.aprīlī ķīmiskās gāzes nemiernieku kontrolētajā Hān Šeihūnā, Sīrijas Idlibas provincē, laupīja dzīvību vismaz 87 mierīgajiem iedzīvotājiem.

Nemiernieki, ASV un Turcija apgalvo, ka tas bijis Sīrijas valdības kara aviācijas uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem, tomēr Damaska un Maskava šīs apsūdzības noraida.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads apsūdzības par ķīmisko uzbrukumu nodēvējis par «100% safabricējumu», lai attaisnotu ASV militāro triecienu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu