Olands aicina vēlētājus bloķēt Lepēnu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidents Fransuā Olands pirmdien aicināja vēlētājus noraidīt galēji labējās Nacionālās frontes līderi Marinu Lepēnu, kura Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā stāsies pretī centristam Emanuelam Makronam.

Uzrunājot vēlētājus, Olands brīdināja, ka pastāv galēji labējo uzvaras risks. Viņš arī apliecināja, ka balsos par Makronu.

«Galēji labējo klātbūtne otrajā kārtā ir risks mūsu valstij,» uzsvēra Olands.

«Uz spēles ir Francijas uzbūve, tās vienotība, tās dalība Eiropā un vieta pasaulē,» piebilda prezidents.

Olands ir pievienojies daudziem citiem Francijas politiķiem, kuri izteikuši savu atbalstu Makronam, lai novērstu Lepēnas iespējamo uzvaru.

Lepēna tikmēr ir izmantojusi daudzu sociālistu un konservatīvo Makronam izteikto atbalstu, norādot, ka viņš ir diskreditētās vecās gvardes izvēle.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Makrons saņēmis 24,01% balsu, bet Lepēna - 21,3%, liecina balsojuma galīgie rezultāti.

Konservatīvais Fransuā Fijons ierindojies trešajā vietā ar 20,01%, bet viņam seko komunistu atbalstītais Žans Liks Melanšons ar 19,58%.

Prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 7.maijā, un tajā startēs Makrons un Lepēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu