Vācija noraidījusi un deportējusi 14 afgāņu patvēruma meklētājus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācija otrdien deportējusi 14 afgāņus, kuru lūgumi pēc patvēruma noraidīti.

Čārterreiss ar 14 afgāņiem otrdien ieradās Kabulā. Tā ir piektā grupa, ko Vācija deportējusi kopš pagājušā gada decembra.

Kopumā kopš oktobra, kad Berlīne un Kabula vienojās par noraidīto patvēruma meklētāju deportēšanu, Vācija nosūtījusi atpakaļ 107 afgāņus.

Viens no deportētajiem afgāņiem aģentūrai DPA sacīja, ka katru patvēruma meklētāju lidmašīnā pavadījuši pieci Vācijas policisti.

Vīrietis stāstīja, ka Vācijā dzīvojis jau septiņus gadus un strādājis ātrās ēdināšanas restorānā Minhenē. Kādudien darbavietā ieradušies četri policisti un viņu savākuši. Trīs dienas viņš pavadījis aizturēšanas centrā un tad deportēts uz Afganistānu.

«Es nezinu, ko šeit iesākt (..) un kāda būs mana nākotne,» viņš piebilda.

Iekšlietu ministrijas publiskotie dati liecina, ka Vācijā dzīvo aptuveni 11 900 afgāņu, kuru lūgumi pēc patvēruma ir noraidīti. Tomēr aptuveni 10 300 no viņiem atļauts uzturēties Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu