Kremlis noraida ASV apsūdzības par ieroču piegādāšanu talibiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien noraidīja ASV apsūdzības, ka Krievija, iespējams, apgādā talibus Afganistānā.

Lavrovs apsūdzības noraidīja kā nepamatotas un paziņoja, ka šādi ASV cenšas novērst uzmanību no tās centieniem gāzt Sīrijas valdošo režīmu.

«Es esmu pārliecināts, ka tie, kas pelna naudu, sniedzot izlūkošanas datus savai vadībai, ļoti labi zina, ka šīs apsūdzības ir nepatiesas,» sacīja Lavrovs.

Lavrovs arī pavēstīja, ka talibiem ir jāpiedalās miera procesā Afganistānā.

ASV Eiropas spēku virspavēlnieks, NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti pagājušajā mēnesī pavēstīja, ka Krievija, iespējams, apgādā talibus Afganistānā.

Skaparoti ASV likumdevējiem sacīja, ka pieredzējis Krievijas ietekmes paplašināšanos vairākos reģionos, tostarp Afganistānā.

Ģenerālis sacīja, ka Krievija paplašinājusi un turpina paplašināt savu ietekmi, saistoties ar talibiem un, iespējams, tos apgādājot.

ASV amatpersonas pēdējās nedēļās izteikušas aizdomas, ka Krievija piegādā talibiem ložmetējus un citus vieglos ieročus, kas tiek izmantoti pret ASV sabiedrotajiem spēkiem Afganistānā.

NATO karavīri cīnās Afganistānā kopš ASV vadītā iebrukuma 2001.gadā pēc 11.septembra teroraktiem.

Atbalsta misijas ietvaros Afganistānā pašreiz atrodas aptuveni 13 000 NATO karavīru, no kuriem lielais vairums ir ASV militārpersonas.

ASV atbalsta misijas komandieris Afganistānā ģenerālis Džons Nikolsons februārī Kongresā norādīja, ka Krievija publiski leģitimizē un iedrošina talibus, šādi cenšoties graut ASV un NATO pozīcijas Afganistānā. Tomēr ģenerālis nesniedza savu viedokli par to, vai Krievija atbalsta talibus arī materiālā veidā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu