Kongresmeņi: Neatklājot maksājumus no Krievijas, Flinns pārkāpis likumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns pārkāpis likumu, jo nav atklājis no Krievijas valdības saņemtos maksājums, atzinuši ASV Kongresa uzraudzības komitejas locekļi.

Flinns, kurš bija spiests atkāpties no nacionālās drošības padomnieka amata, jo bija melojis par kontaktiem ar Krievijas vēstnieku, pēc visa spriežot, nav atklājis maksājumus, kurus viņš saņēmis no Krievijas valdības par piedalīšanos Kremļa raidorganizācijas RT banketā, sacīja kongresmenis republikānis Džeisons Šeifics.

«Personīgi es neesmu redzējis liecības vai datus, kas runātu par labu viedoklim, ka ģenerālis Flinns būtu rīkojies atbilstoši likumam,» pēc iepazīšanās ar slepenajiem dokumentiem sacīja kongresmenis.

Flinns 2015.gadā runāja banketā, kurā viņš sēdēja līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, un neilgi pēc tam pieteicās jaunu valdības drošības atļauju saņemšanai.

Pretēji likuma prasībām viņš, piesakoties atļaujām, neminēja nedz šos maksājumus, nedz arī lobēšanu Turcijas valdības labā, žurnālistiem sacīja Šeifics un demokrāts Elaidža Kamingss.

Komiteja atvaļinātā ģenerāļa Flinna lietā vēlas iegūt papildu informāciju no Pentagona un armijas.

Flinna kontakti ar Krieviju ir daļa no plašākas izmeklēšanas par Trampa komandas cilvēku kontaktiem ar Krievijas valdību pagājuša gada vēlēšanu laikā.

Krievijas valdība centusies iejaukties vēlēšanās, uzskata ASV izlūkdienesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu