Lepēnas tēvs kritizē meitas kampaņu; tai bija jābūt «agresīvākai» nekā Trampam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas galēji labējās prezidenta amata kandidātes Marinas Lepēnas tēvs Žans Marī Lepēns izteicies, ka viņa meitas kampaņai bija jābūt «agresīvākai», sekojot Donalda Trampa piemēram.

Ar 7,5 miljoniem balsu Lepēna sakāva «Nacionālās frontes» iepriekšējo vēlēšanu rekordu, taču nepārspēja centristu kandidātu Emanuelu Makronu, raksta «Reuters».

Lepēnas tēvs nāca klajā ar komentāru pēc tam, kad meita paziņoja par atkāpšanos no viņa dibinātās partijas «Nacionālā fronte» vadītājas amata.

«Es domāju, ka viņas kampaņa bija pārāk rāma. Ja es būtu viņas vietā, tad rīkotu trampveidīgu kampaņu – atvērtāku, agresīvāku pret tiem, kuri atbildīgi par mūsu valsts dekadenci, vienalga, kreisi vai labēji noskaņotu,»

88 gadus vecais Žans Marī Lepēns atklāja radio RTL.

Abi ir nonākuši pretrunās pēc tam, kad Lepēna sāka partijas tēla «attīrīšanu» no ksenofobiskām asociācijām pirms prezidenta kampaņas sākšanas.

Žans Marī Lepēns šokēja pasauli 2002. gadā, kad pretendēja uz prezidenta amatu vēlēšanu otrajā kārtā, taču zaudēja konservatīvajam Žakam Širakam.

Viņš bieži tika apsūdzēts par ksenofobiskiem un antisemītiskiem paziņojumiem, un Lepēna 2015. gadā izslēdza viņu no partijas, lai gan kā partijas dibinātājs viņš joprojām ir labi pazīstama persona un pārstāv partijas viedokli.

Foto: AP/Scanpix

Vēl viens apliecinājums Lepēna ietekmei ir fakts, ka «Nacionālā fronte» ir aizņēmusies aptuveni sešus miljonus eiro no viņa vadītās politiskās līdzekļu piesaistes asociācijas.

Lai arī Lepēnas programma paredz krasu imigrācijas un Francijā mītošo imigrantu tiesību ierobežošanu, viņa cenšas distancēties no sava tēva «toksiskā mantojuma», proti, ksenofobiskā un antisemītiskā viņa iepriekšējo kampaņu toņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu