Kamerons Trampa ceļošanas aizliegumu nodēvē par «dāvanu islāma ekstrēmistiem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa centieni liegt Savienotajās Valstīs ieceļot sešu musulmaņu valstu pilsoņiem ir gluži kā dāvana islāma ekstrēmistiem, trešdien atzina bijušais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Tramps skaidrojis, ka ceļošanas aizliegums ir nepieciešams, lai garantētu nacionālo drošību un nepieļautu ekstrēmistu ieceļošanu.

Tomēr federālie tiesneši nobloķējuši martā izdoto Trampa izpildrīkojumu, kas paredz slēgt ASV robežas bēgļiem un sešu musulmaņu valstu pilsoņiem.

Tūrisma jomas prominencēm pulcējoties konferencē Bangkokā, Kamerons nosodīja Trampa administrācijas ierosināto ieceļošanas aizliegumu, sakot, ka tādējādi tiks atsvešināti mērenie musulmaņi un sabiedrotie.

«Lielākais drauds mūsu pasaulei un arī šai industrijai» ir vardarbīgais islāmisms, tomēr arī līderi nedrīkst sekmēt politiku, kas iedrošina ekstrēmistus, atklāšanas runā sacīja Kamerons.

«Tā bija mana lielākā problēma ar Trampa ceļošanas aizliegumu,» viņš sacīja delegātiem.

«Dēvējot valstis par ekstrēmistiskām un bīstamām tāpēc, ka tajās iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi», tiek atbalstīta ekstrēmistu versija par sadursmi starp Rietumiem un islāmu.

Aizliegums ieceļot cilvēkiem no Rietumu sabiedrotajām valstīm, tādām kā Irāka, «nav drauga rīcība», viņš piebilda. «Es uzskatu, ka tas [ieceļošanas aizliegums] bija aplami iecerēts no sākta gala.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu