ES krāpšanas apkarošanas birojs: Šulca darbībā EP prezidenta amatā parkāpumu nav

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) krāpšanas apkarošanas birojs (OLAF) nav atklājis nekādus pārkāpumus Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāta Martina Šulca darbībā, atrodoties Eiropas Parlamenta (EP) prezidenta krēslā, trešdien paziņojis OLAF.

Vācijas mediji iepriekš ziņoja, ka Šulcs EP prezidenta amatā atbalstījis apšaubāmu prēmiju un paaugstinājumu piešķiršanu.

OLAF speciālisti izvērtēja, vai ir pietiekamas aizdomas par krāpšanu, korupciju vai jebkādu nelikumīgu aktivitāti, kas skārušas ES finansiālās intereses, lai OLAF sāktu lietu.

Birojs aģentūrai DPA apliecināja, ka eksperti izvērtējuši svarīgākos Šulca pieņemtos lēmumus un oficiāla izmeklēšana netiks sākta.

61 gadu vecais Šulcs bija EP prezidents no 2012.gada līdz šā gada sākumam, kad kļuva par SPD līderi un kanclera amata kandidātu. Viņš tiek uzskatīts par galveno pašreizējās valdības vadītājas Angelas Merkeles konkurentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu