10 gadi pēc Madelēnas pazušanas: turpinās aktīva izmeklēšana, atrod jaunus pavedienus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Metropolitēna policijas komisāra palīgs Marks Raulijs atklāj, ka izmeklēšanas gaitā atklāti nozīmīgi pavedieni, kas piesaistījuši gan britu, gan Portugāles policistu uzmanību. Pat desmit gadus pēc Madelēnas pazušanas no Portugāles kūrorta izmeklētāji aizvien atrod jaunus un, viņuprāt, vērtīgus izmeklēšanas virzienus.

Madelēnas lietā joprojām ir nodarbināti četri izmeklētāji, lai gan Raulijs atzinis, ka nav pierādījumu tam, vai Madelēna ir dzīva, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Tikmēr Madelēnas māte ir ziņojusi par jaunas «dezinformācijas, puspatiesību un klaju melu» iespējamo izplatību. Keita Makana apgalvo, ka Madelēnas pazušanas desmitgade ir «stresains un sāpīgs» periods. Tā iezīmē «briesmīgu, nozagtu laiku», taču ģimene nezaudē cerības, ka Madelēnu kādreiz varētu atrast dzīvu.

Raulijs neatklāj izmeklēšanas detaļas, taču «sadarbība ar Portugāles izmeklētājiem ir labāka nekā jebkad». Arī Makenas kundze apstiprina, ka notiek «aktīva» policijas izmeklēšana, lai atrastu Madelēnu un sodītu viņas nolaupītāju.

Madelēnas pazušanas izmeklēšana ir viena no pēdējo gadu dārgākajām augsta profila izmeklēšanām. Skotlendjards piedalās izmeklēšanā kopš 2011. gada. Izmaksas šobrīd veido 11 miljonus britu mārciņu (teju 13 miljonus eiro). Pagājušomēnes Iekšlietu ministrija piešķīra 85 000 mārciņu (aptuveni 100 000 eiro), lai turpinātu izmeklēšanu vēl sešus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu