Stoltenbergs brīdina Turciju, ka tai jāievēro likuma vara

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien brīdināja Turciju, ka tai pilnībā ir jāievēro likuma vara, Ankarai turpinot masveidā aizturēt cilvēkus pēc pērn piedzīvotā apvērsuma mēģinājuma.

«Turcijai ir tiesības aizsargāt sevi un tiesāt tos, kas bija atbildīgi par apvērsuma mēģinājumu, bet tam jānotiek, pilnībā ievērojot likuma varu,» viņš paziņoja, ierodoties uz Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru tikšanos Maltas galvaspilsētā Valletā.

«Es pats šīm vērtībām piešķiru lielu nozīmi, un tas ir jautājums, ko mēs esam apsprieduši ar Turcijas vadību,» piebilda Stoltenbergs.

«Turcija ir nozīmīgs sabiedrotais daudzu iemeslu dēļ, īpaši ņemot vērā tās stratēģisko ģeogrāfisko novietojumu, robežojoties ar Sīriju, Irāku un visu dienvidos pieredzēto vardarbību un nemieriem, bet [tā ir] arī tuvu Krievijai un Melnajai jūrai,» uzsvēra alianses ģenerālsekretārs.

Bijušais Norvēģijas premjerministrs arī pauda cerību, ka visu 28 NATO dalībvalstu līderu samitā maijā Briselē izdosies «apspriest mūsu kopīgos izaicinājumus».

Jau vēstīts, ka Turcijā trešdien par saistību ar ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu tika aizturēti vairāk nekā 1000 cilvēki, bet vairāk nekā 9000 policistu atstādināti no amata.

Ankara vaino trimdā ASV kopš 1999.gada dzīvojošo Gilenu pagājušajā gadā notikušajā apvērsuma mēģinājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu