Pusaudzis guļ 18 stundas diennaktī un nespēj pamosties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

13 gadus vecais Harijs Epltons no Česterfīldas Anglijā trīs mēnešus nav varējis apmeklēt skolu, jo diennaktī miegā pavada vidēji 18 stundas.

Ārsti pagaidām ir neziņā, kas varētu izraisīt šādu stāvokli, kas zēnu padarījis par «pilnīgi citu cilvēku». Pusaudža vecāki ir nobažījušies, jo situācija arvien pasliktinās, raksta «Daily Mail».

Harija māte Džana atklāj, ka ir briesmīgi redzēt savu dēlu šādā stāvoklī. «Pirmajā reizē mēs pat nodomājām, ka viņš ir miris,» atklāj Džana. «Viņš ir pilnībā bez dzīvības pazīmēm. Tu vari viņam pieskarties vai pārbīdīt, bet viņš nemostas.»

Ģimene ataicinājusi arī ārstu, kurš spīdināja Harijam acīs gaismu un lietoja sāpju refleksu terapiju, taču bez rezultātiem. «It kā viņš būtu komā. Un tu nekad nezini, kurā brīdī viņš pamodīsies,» saka Harija māte.

Pirms tam Harijas bija aktīvs zēns, kurš spēlēja futbolu, taču nu ir kluss un noslēgts. «Viņš nevar iet uz skolu un izklaidēties kopā ar draugiem kā normāls trīspadsmitgadnieks.»

Ārsti uzskata, ka Harijs cieš no hroniskā noguruma sindroma, taču ģimeni mulsina fakts, ka viņu nav iespējams pamodināt. Nelīdz ne kratīšana, ne kliegšana. Reiz Hariju nācies pat nogādāt slimnīcā, jo viņš nemodās.

Harija māte grasās nomainīt ārstu, lai atklātu, kas ir iemesls Harija ilgajai gulēšanai un nespējai pamosties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu