Navaļnijam uzbrukumā Maskavā traumēta acs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā ceturtdien noticis uzbrukums opozicionāram Aleksejam Navaļnijam. Politiķim sejā ieliets briljantzaļais šķīdums un tā rezultātā viņam traumēta acs, pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Uzbrukums noticis pie Korupcijas apkarošanas fonda biroja. Uzbrucējs politiķi gaidījis pie automašīnas.

«Iešķieda sejā briljantzaļo šķīdumu, burtiski iznākot no biroja. Nepatīkami, jo trāpīja tā, ka tagad man visa labā acs ir zaļa. Gan zīlīte, gan radzene,» Navaļnijs paziņoja tviterī.

Mediķi Navaļnijam konstatējuši «labās acs ķīmisko apdegumu».

«Diezgan nepatīkama draņķība - noņemt sāpes ir sarežģīti, un acs deg elles liesmās, turklāt arī neveras vaļā,» savā vietnē atzina politiķis.

Viņš gan piebilda, ka slimnīcā nepaliks, bet atgriezīsies birojā.

Pēdējā laikā šī ir jau otrā reize, kad Navaļnijs apliets ar briljantzaļo šķīdumu. Līdzīgs atgadījums notika 20.martā Barnaulā, kur Navaļnijs bija ieradies atklāt priekšvēlēšanu štābu.

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu «Kirovļes» lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu