Afganistānas talibi paziņo par «pavasara ofensīvas» sākumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Afganistānas talibi piektdien paziņojuši par ikgadējās «pavasara ofensīvas» sākumu, solot veikt uzbrukumus visā valstī. «Galvenais mērķis (..) būs ārvalstu spēki, to militārā infrastruktūra,» paziņoja talibi, piebilstot, ka uzbrukumi notiks arī ārvalstu spēku «vietējiem algotņiem».

«Ienaidniekam tiks uzbrukts, tas tiks vajāts, nogalināts vai sagūstīts,» uzsvērts talibu paziņojumā. Operācijai dots nosaukums «Mansuri» par godu bijušajam talibu līderim, kurš tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojuma laikā 2016.gada maijā.

Tajā tiks izmantotas dažādas stratēģijas, sākot no «tradicionālā uzbrukuma un beidzot ar kaujinieku operācijām», atklāja talibi.

Paziņojumā teikts, ka tie var būt «pašnāvnieka uzbrukumi, kompleksie uzbrukumi un uzbrukumi no iekšpuses», kurus parasti veic talibu pusē pārgājuši karavīri vai policisti, pavēršot ieročus pret saviem kolēģiem.

Pirms nedēļas talibi sarīkoja uzbrukumu armijas bāzei Mazārešarīfā, kur, spriežot pēc Kabulas sniegtajām ziņām, tika nogalināti 135 karavīri un virsnieki un 64 ievainoti.

Varasiestādes ir aizturējušas 35 karavīrus, kuri dienēja bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu