Tramps: Pastāv nopietna konflikta iespēja ar Ziemeļkoreju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps atklāj, ka pastāv nopietna konflikta iespēja ar Ziemeļkoreju tās kodolprogrammas un raķešu programmas dēļ, taču viņš šajā strīdā labprāt izvēlētos diplomātisku iznākumu.

«Pastāv iespēja, ka mums ar Ziemeļkoreju varētu būt nopietns, nopietns konflikts. Neapšaubāmi,» iezīmējot savas prezidentūras 100. dienu, ekskluzīvā sarunā ar aģentūru «Reuters» sacīja Tramps.

Viņš gan uzsver, ka vēlētos šo krīzi, kas sagādājusi problēmas jau vairākiem ASV prezidentiem, atrisināt mierīgā ceļā, ko viņš un viņa administrācija uzsver, gatavojot dažādas jaunas ekonomiskās sankcijas, tomēr neizslēdzot militāras darbības.

«Mēs vēlētos lietas atrisināt diplomātiski, taču tas ir ļoti grūti,» apgalvo Tramps.

Tramps apgalvo, ka Ziemeļkoreja ir viņa lielākais globālais izaicinājums. Viņš uzslavēja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu par palīdzību, cenšoties «iegrožot Phenjanu». Abi līderi tikās Floridā mēneša sākumā.

«Es ticu, ka viņš cenšas no visas sirds. Viņš noteikti nevēlas redzēt nemierus un nāvi. Viņš to visu nevēlas. Viņš ir labs cilvēks. Viņš ir ļoti labs cilvēks, man bija iespēja viņu ļoti labi iepazīt. Viņš mīl Ķīnu un mīl Ķīnas iedzīvotājus. Es zinu, ka viņš gribētu ko darīt lietas labā, taču iespējams, ka viņš nevar,» sacīja Tramps.

Viņš arīdzan atklāja, ka vēlas, lai Dienvidkoreja samaksātu ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas THAAD izmaksas, kas tiek lēstas ap 1 miljardu dolāru, kā arī plāno pārrunāt, vai pārtraukt ASV brīvās tirdzniecības līgumu tirdzniecības deficīta dēļ ar Seulu.

Vaicāts, kad viņš varētu paziņot savus nodomus pārrunāt līgumu, Tramps atbildēja: «Ļoti drīz. Es paziņoju to tagad.»

Tramps arīdzan atklāja, ka apsver nākammēnes Eiropas apmeklējuma ietvaros viesoties Izraēlā un Saūda Arābijā, uzsverot, ka viņš vēlētos redzēt Izraēlas-Palestīnas mieru. Viņš arīdzan sūdzējās, ka Saūda Arābija nemaksājot savu daļu par ASV aizsardzību.

Vaicāts par cīņu pret «Islāma valsti», Tramps sacīja, ka kaujinieku grupējums ir jāiznīcina. «Man ir jāsaka, ka to var izbeigt. Un tas ir jādara pazemojoši,» viņš sacīja, atbildot uz jautājumu, kāds būs islāmistu vardarbīgā ekstrēmisma gals.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu