Makrona komanda liedz Krievijas «medijiem» dalību kampaņas pasākumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija apsūdz Francijas prezidenta kandidāta Emanuela Makrona kampaņas komandu diskriminācijā un preses brīvības ierobežošanā pēc tam, kad viņa kampaņas komanda liegusi ieeju pasākumos «Sputnik» un «Russia Today».

Makrona pārstāvis apstiprināja, ka Krievijas valsts finansētajai ziņu aģentūrai «Sputnik» un televīzijas kanālam «Russia Today» ir liegta pieeja kampaņas pasākumiem, jo tie ir «divgalvainas vienības», kas izplata Krievijas propagandu un viltus ziņas, ziņo «The Guardian».

Makrons nopietni uztver Eiropas Savienības noteiktās sankcijas pret Krieviju par Ukrainas krīzi, bet viņa konkurente Marina Lepēna, Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītāja, ir eiroskeptiķe, kura atbalsta sankciju atcelšanu un Ukrainas jautājumā nostājas Krievijas pusē.

Savukārt Kremli ir aizkaitinājuši Makrona komandas apsūdzības, ka no Krievijas ir veikti kiberuzbrukumi viņa kampaņas tīkliem, datubāzēm un mājaslapām, barojot aizdomas, ka Krievija cenšas apdraudēt Makrona kampaņu par labu Lepēnai.

Makrona pārstāvis «Sputnik» un «Russia Today» aizliegumu piedalīties kampaņas pasākumos skaidroja ar «sistemātisku vēlmi izplatīt viltus ziņas un safabricētu informāciju». «Ja tas radīs problēmas ar Kremli, tad kandidāta ievēlēšanas gadījumā tas būs temats atvērtai diskusijai,» sacīja viņa pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu