«United Airlines» fiasko: panākts izlīgums ar brutāli izsēdināto pasažieri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas aviokompānija «United Airlines» panākusi izlīgumu ar 69 gadus veco Deividu Dao, kuru aprīļa sākumā piespiedu kārtā izsēdināja no pārpildītas lidmašīnas.

Videomateriāls, kurā bija redzams, kā drošības dienesta darbinieki pa lidaparāta aili velk pasažieri ar asiņainu seju, sociālajos tīklos un medijos izraisīja plašu sabiedrības sašutumu. Tika ziņots, ka Deivida Dao advokāti Ilinoisas tiesā iesnieguši ārkārtas prasību, lai aviokompānija saglabātu visus videomateriālus un citus ar incidentu saistītus pierādījumus.

Dao advokāti ceturtdien paziņoja, ka ir panākts izlīgums, taču neizpauž kompensācijas apmēru, ziņo CNN. «Munesa kungs (aviokompānijas izpilddirektors – red.) sacīja, ka rīkosies pareizi, un tā arī darīja,» medijiem atklāj Tomass Demetrio, viens no Dao advokātiem.

«United Airlines» par notikušo ir uzņēmusies pilnu atbildību, nevainojot nevienu citu, saka advokāts. Čikāgas policijas darbinieks, kurš izsēdināja Dao no lidmašīnas, ir atstādināts no amata.

«United Airlines» 9. aprīlī izsēdināja Deividu Dao no lidmašīnas, lai atbrīvotu vietu apkalpes locekļiem. Aviokompānija kopš šā incidenta solījusi vairs neizmantot policistus, lai piespiedu kārtā izsēdinātu pasažierus, kuri samaksājuši par lidojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu