Meitenīte ar četrām kājām un diviem mugurkauliem atgriežas dzīvē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Sešas nedēļas pēc riskantas, taču veiksmīgas operācijas ASV, kuras laikā no 11 mēnešus vecas meitenītes tika atdalīts parazītiskais dvīnis, ģimene ir atkal kopā Kotdivuārā.

Dominikas māte, tēvs un trīs māsas 20. aprīlī sagaidīja viņu Abidžanas lidostā. Tā bija pirmā reize, kad ģimene meitenīti ieraudzīja pēc operācijas, ziņo CNN.

«Es nekad nedomāju, ka savu meitu redzēšu šādu,» medijiem atklāj Dominikas māte. «Tas patiešām ir brīnums! Es vēlos pateikties visiem ķirurģiem, kuri izdarīja lielisku darbu. Un paldies Amerikas cilvēkiem, kuri palīdzēja manai mazajai Dominikai iegūt normālu dzīvi kā citiem bērniem.»

Dominikai bija neattīstījies parazītiskais dvīnis, kura viduklis, kājas un pēdas auga no meitenītes kakla. Bez operācijas Dominika ilgi nedzīvotu. Viņas mazā sirds un plaušas strādāja ar dubultslodzi, lai nodrošinātu ar enerģiju divus organismus. Parazītiskā dvīņa ķermeņa masa turpinātu augt, izraisot mugurkaula deformāciju un sāpes, apgalvo ārsti.

Sešu stundu ilgajā operācijā sadarbojās piecu ķirurgu un vairāk nekā 50 ārstu liela komanda, lai noņemtu dvīņa ekstremitātes, nesadalot tās.

Operācija tika veikta Ilinoisas štata Pārkridžas Bērnu slimnīcā, un tās izdevumus sedza kristīga bezpeļņas organizācija «Children's Medical Mission West».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu