Ukraina konfiscē Janukovičam $ 1,5 miljardus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Tiesa atļāvusi konfiscēt 1,5 miljardus dolāru, kas piederējuši bijušajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam, piektdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses dienests.

«Saskaņā ar pēdējās instances tiesas lēmumu arestēti Janukoviča un viņa komandas līdzekļi - 1,5 miljardi dolāru - un tie jāpārskaita valsts budžetā,» paziņoja preses dienests. «Tieši šobrīd notiek šo līdzekļu pārskaitīšana uz valsts budžeta kontiem.»

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Janukoviča nozagtie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas armijas un drošības struktūru kaujasspēju atjaunošanai.

«Šīs naudas izmantošanas pirmās prioritātes būs Ukrainas armijas, Ukrainas bruņoto spēku, Nacionālās gvardes, Drošības dienesta, robežsardzes dienesta un nacionālās policijas kaujasspēju atjaunošana. Šiem līdzekļiem jāiet uz munīcijas ražošanas rūpnīcas būvi, jaunāko radioelektroniskās cīņas līdzekļu, pretbateriju radaru, jaunāko bezpilota lidaparātu iegādi,» paziņoja Porošenko.

«Šī nauda tika nozagta ukraiņu tautai,» paziņoja Porošenko. «Tā tika izvilkta no ikviena ukraiņa kabatas.»

Finanšu uzraudzības dienests pagājušajā gadā paziņoja, ka Janukoviča un viņa līdzgaitnieku nauda iesaldēta Ukrainā kopš gāšanas no amata 2014.gada februārī.

Kremļa atbalstītais Janukovičs un viņa administrācija tiek apsūdzēti miljardiem dolāru nozagšanā savas četrus gadus ilgās valdīšanas laikā. 2014.gada aprīlī toreizējais ģenerālprokurora vietas izpildītājs apsūdzēja Janukoviča tuvāko loku noziedzīgas bandas vadīšanā, kas valstij izmaksājusi līdz 100 miljardiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu