Tilersons: ASV vēlas sarunas ar Ziemeļkoreju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

ASV neizslēdz tieša dialoga iespēju ar Ziemeļkoreju par tās kodolprogrammu, intervijā Savienoto Valstu Nacionālajam sabiedriskajam radio (NPR) atzina ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

«Saprotams, tas būtu veids, kādā mēs vēlētos to atrisināt,» viņš sacīja, atbildot uz jautājumu, vai Vašingtona tiecas pēc sarunām ar Phenjanu.

«Bet Ziemeļkorejai ir jāizlemj, vai tā ir gatava runāt ar mums par pareizo darbakārtību, un pareizā darbakārtība nav vienkārši apstāties uz dažiem mēnešiem vai uz dažiem gadiem tur, kur viņi ir šobrīd, un tad atkal atsākt,» uzsvēra Tilersons.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija trešdien pasludināja Ziemeļkoreju par «draudu nacionālajai drošībai un augstāko ārpolitikas prioritāti». Administrācija norādīja, ka koncentrējas uz ekonomisko un diplomātisko spiedienu, tostarp Ķīnas sadarbību, centienos savaldīt Ziemeļkoreju.

ASV amatpersonas sacīja, ka militāri uzbrukumi saglabājas kā variants, bet noraidīja tos kā maz ticamus, lai gan Tramps pēdējās nedēļās ir nosūtījis lidmašīnu bāzes kuģi un citus karakuģus uz Korejas pussalu, šādi demonstrējot ASV spēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu