Romas pāvests Ēģiptē apmeklē «Islāma valsts» spridzinātu baznīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks piektdien Ēģiptes galvaspilsētā Kairā apmeklēja dievkalpojumu koptu Svētā Pētera un Svētā Pāvila baznīcā, pie kuras 11.decembrī sprādzienu sarīkoja džihādistu grupējums «Islāma valsts», nogalinot 29 cilvēkus.

Francisks pievienojās procesijai, kas gāja uz dievnamu no tuvumā esošās koptu pāvesta Tavadrosa II rezidences. Gājienu vadīja koptu baznīcas locekļi, nesot karogus ar Jēzus Kristus portretu.

Dievnamā Francisks sēdēja blakus Tavadrosam II un priesteriem, turot rokās grāmatas, kamēr koris dziedāja baznīcas dziesmas.

Grupējums "Islāma valsts» ir uzņēmies atbildību arī par aprīlī Ēģiptē sarīkotiem diviem sprādzieniem koptu baznīcās,kuros nogalināti 45 cilvēki.

Jau ziņots, ka Francisks piektdien ieradās Ēģiptē divu dienu vizītē, lai stiprinātu saites ar musulmaņiem un izrādītu solidaritāti kristiešu koptu kopienai, kas ir apmēram 10% no Ēģiptes 90 miljoniem iedzīvotāju un nesen piedzīvojusi asiņainus uzbrukumus. Sagaidot pāvestu, Kairā īstenoti ļoti stingri drošības pasākumi.

Pirms baznīcas apmeklēšanas Francisks piektdien tikās ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatāhu al Sisi un Kairas Vissvētākā (Azhara) mošejas lielimamu Ahmedu at Tajebu, kā arī privāti tikās ar Tavadrosu II viņa rezidencē.

Romas pāvests piektdien arī teica runu musulmaņu un kristiešu miera konferencē, kuru organizēja Azhara Universitāte, kas tiek uzskatīta par ievērojamāko sunnītu islāma augstākās izglītības iestādi. Šajā runā viņš nosodīja vardarbību Dieva vārdā un «demagoģiskas populisma formas», kas neveicinot mieru.

Sestdien Francisks novadīs dievkalpojumu armijas pretgaisa aizsardzības stadionā pie Kairas un tiksies ar Ēģiptes katoļu minoritāti, kas tiek lēsta apmēram 165 000 apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu