Divi Krievijas pilsoņi nelegāli mēģinājuši iegūt ASV raķešu komponentes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV tiesa piektdien piespriedusi reālus cietumsodus diviem Krievijas pilsoņiem, kas apsūdzēti elektronisko iekārtu zādzībā un mēģinājumā šīs iekārtas nelegāli eksportēt uz Krieviju. Abus notiesātos soda izciešanai deportēs uz Krieviju, tā, atsaucoties uz Ņujorkas Federālo prokuratūru, ziņo Radio Svoboda.

33 gadus vecais Dmitrijs Karpenko un 27 gadus vecais Aleksejs Krutilins tika arestēti jau pagājušā gada oktobrī Denverā, kur viņi no ASV Federālo drošības dienestu aģentiem mēģināja iegādāties mikroelektronikas komponentes, ko izmanto radaros un raķešu vadības sistēmās. ASV specdienestu darbinieki uzdevās par šo iekārtu nelegāliem tirgoņiem.

Abi apsūdzētie savu vainu ir atzinuši. Pēc viņu advokātu teiktā, abi esot apzinājušies, ka veic nelikumīgas darbības, taču viņi paši šo elektroniku nav gribējuši pirkt, bet gan veikuši darbības, lai attiecīgās iekārtas varētu iegādāties viņu darba devējs - Krievijas kompānija «Aelek». Notiesāto advokāti apgalvo, ka tiesa šo faktu ņēmusi vērā un atzinusi par vainu mīkstinošu apstākli.

Šajā lietā figurē arī ASV pilsonis Aleksejs Bariševs – vairāku fiktīvu firmu īpašnieks, kuram bija paredzēta starpnieka loma militārās nozīmes elektronikas iegāde. Viņam tiesas priekšā būs jāstājas jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu