EPP: Orbāns apsolījis ievērot ES tiesību normas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns apsolījis Eiropas Parlamenta (EP) centriski labējo partiju frakcijai, ka viņa valdība ievēros Eiropas Savienības (ES) tiesību normas, teikts sestdien izplatītajā Eiropas Tautas partijas (EPP) vadītāja Jozefa Daula izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) trešdien ierosināja tiesisko procedūru pret Ungāriju, vēršoties pret likumu, kurš var novest pie ASV miljardiera Džordža Sorosa dibinātās Centrāleiropas Universitātes slēgšanas.

Kā teikts Daula paziņojumā, Orbāns, kura pārstāvētā konservatīvā partija «Fidesz» EP darbojas EPP frakcijā, bija izsaukts «sniegt paskaidrojumus par pēdējā laika notikumiem, kas saistīti ar Ungārijas Augstākās izglītības likumu un neseno valdības aptaujas lapu ar nosaukumu «Apturēsim Briseli!«.»

«Pēc atklātas un godīgas sarunas ar premjerministru Orbānu šī rīta EPP vadības sēdē, EPP aicināja «Fidesz» un Ungārijas varasiestādes spert visus nepieciešamos soļus, lai izpildītu komisijas prasības. Premjerministrs Orbāns apliecināja EPP, ka Ungārija attiecīgi rīkosies,» teikts EPP vadītāja paziņojumā.

Vienlaikus EPP nosodījusi «atklāto pret ES vērsto retoriku» un «pastāvīgos uzbrukumus Eiropai», ko atļāvusies Budapešta un kas sasniegušas vairs nepieļaujamu līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu