Merkeles konservatīvie aptaujā par septiņiem procentpunktiem apsteidz sociāldemokrātus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMENIC AQUILINA / EPA

Piecus mēnešus pirms Bundestāga vēlēšanām Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētie konservatīvie sabiedriskās domas aptaujā izvirzījušies par septiņiem procentpunktiem priekšā sociāldemokrātiem (SPD).

Laikrakstā «Bild am Sonntag» svētdien publiskotā institūta «Emnid» aptauja liecina, ka gadījumā, ja vēlēšanas notiktu tagad, 36% aptaujāto balsotu par Merkeles vadītajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartiju - Kristīgi sociālo savienību (CSU).

Salīdzinot ar «Emnid» aptauju, kas tika veikta pirms nedēļas, atbalsts konservatīvajiem palicis nemainīgs. Savukārt atbalsts CSU samazinājies par diviem procentpunktiem un ir 29%.

CDU/CSU ilgstoši bija pārliecinošs pārsvars pār CSU. Taču janvārī, kad sociāldemokrāti par savu jauno līderi un kandidātu uz kanclera amatu izraudzījās bijušo Eiropas Parlamenta (AP) prezidentu Martinu Šulcu, partija pieredzēja strauju popularitātes kāpumu, panākot konservatīvos.

Liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) un zaļo partijas reitingi palielinājušies par vienu procentpunktu un attiecīgi ir 6% un 7%.

Par eiroskeptiķu partiju «Alternatīva Vācijai» (AfD) gatavi balsot 9% aptaujāto. Salīdzinot ar situāciju pirms nedēļas, partijas reitings nav mainījies.

Tādā pašā situācijā atrodas arī kreiso radikāļu partija «Die Linke» («Kreisie»), liecina «Emnid» aptauja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu