Stambulā nošauts mediju uzņēmuma «Gem TV» dibinātājs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS TV / REUTERS

Stambulā sestdien nošauts mediju uzņēmuma «Gem TV» dibinātājs un vadītājs Saīds Karimians, svētdien ziņo mediji.

Nogalināts arī viņa biznesa partneris no Kuveitas.

Turcijas laikraksts «Hurriyet» ziņoja, ka viņi atradušies automašīnā, kad cits spēkrats aizšķērsojis viņiem ceļu un no tā atklāta uguns. Uzbrucēju auto vēlāk atrasts pamests un sadedzis.

Kuveitas ziņu aģentūra KUBA, atsaucoties uz konsulu Stambulā, apstiprināja, ka otrs nogalinātais ir Kuveitas pilsonis, bet plašāku informāciju nesniedza.

Irānas tiesa martā piesprieda Karimianam sešu gadu cietumsodu par propagandu pret Irānu.

«Gem TV» dublē persiešu valodā Rietumu raidījumus un pārraida tos Irānā, kur uzņēmums izpelnījies kritiku par tāda satura translēšanu, kas esot pretrunā islāma vērtībām.

Karimiana ģimenes locekļi raidorganizācijas BBC žurnālistam sacīja, ka režīms viņam pēdējos mēnešos draudējis, tādēļ viņš plānojis pamest Stambulu un pārcelties atpakaļ uz Londonu.

«Gem Group» sākotnēji tika dibināts Londonā, bet pēc tam paplašinājās uz Dubaiju. Uzņēmuma mājaslapā teikts, ka tam ir 17 telekanāli persiešu valodā un pa vienam kurdu, arābu un azerbaidžāņu valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu