146 gadu vecumā miris pasaules vecākais iedzīvotājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis Indonēzijā, kurš neoficiāli tika uzskatīts par pasaules vecāko cilvēku, miris 146 gadu vecumā. Mbaham Gotho esot bijuši dokumenti, kuri pierāda, ka viņš dzimis 1870. gadā.

Gotho, kurš bija kaislīgs smēķētājs visa mūža garumā, pagājušonedēļ tika nogādāts slimnīcā ar sūdzībām par sliktu pašsajūtu, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent». No slimnīcas pēc sešām dienām kungs izlēma doties mājās.

Viņa mazdēls Surjanto medijiem atklāja, ka kopš atgriešanās no slimnīcas Gotho līdz pat savai nāvei ēdis vienīgi biezputru.

Gotho kunga pretendēšana uz pasaules vecākā cilvēka titulu sasniedza ziņu virsrakstus pagājušogad, kad vietējā dzimtsarakstu nodaļas pārstāvji viņa dzimtajā Sragenā, Centrāljavā, apgalvoja, ka var apstiprināt kungs vecumu.

Gotho pārdzīvojis visus savus 10 brāļus un māsas, četras sievas un bērnus. Viņu apglabāja pirmdien. Uz viņa kapa tika novietots paša Gotho 1992. gadā pasūtīts kapakmens, uz kura rakstīts «Viss, ko es vēlos, ir nomirt.»

Foto: EPA/Scanpix

«Viņš negribēja daudz. Pirms nāves viņš gribēja, lai mēs, ģimene, vienkārši laižam viņu prom,» sacīja mazdēls Surjanto.

Vecākais oficiāli reģistrētais cilvēks pasaules vēsturē ir francūziete Žanna Kalmāna, kura 1997. gada 4. augustā nomira 122 gadu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu