Lepēna mītiņā Parīzē kopējusi Fijona runu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Galēji labējā kandidāte uz Francijas prezidenta amatu Marina Lepēna pirmdien mītiņā Parīzē vārds vārdā atkārtojusi daļu no runas, ko aprīlī saviem atbalstītājiem teica konservatīvo kandidāts Fransuā Fijons, kurš prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā neiekļuva.

Plaģiātismu, kas otrdien izraisījis komentāru jūru medijos un sociālajos tīklos, pamanīja telekanāls «Ridicule TV», kas atbalsta Fijonu.

Lepēnas kampaņas vadītājs sacīja, ka Lepēnas runā bijuši daži interesanti elementi, piebilstot, ka šādi viņi mēģinājuši iegūt Fijona vēlētāju atbalstu.

Lepēna pirmdien mītiņā Parīzē runāja par Francijas ģeogrāfiju un to, kā tā saista valsti ar kultūrām visā pasaulē, kā arī par to, ka cilvēki, sākot no Meksikas un beidzot ar Šanhaju, vēlas mācīties franču valodu. Daļa no šīs runas bija identiska Fijona teiktajai 15.aprīlī Francijas vidienē.

Fijons prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā izcīnīja 19,9% balsu. Vēlēšanu otrā kārta notiks 7.maijā, un tajās sacentīsies Lepēna un centrists Emanuels Makrons. Abi politiķi cenšas pārvilināt savā pusē vēlētājus, kas pirmajā kārtā balsoja par viņu konkurentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu