Urugvajā veido marihuānas pircēju reģistru

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Urugvajā otrdien sāka reģistrēt cilvēkus, kas vēlas legāli nopirkt marihuānu aptiekās.

Urugvajā 2013.gadā tika pieņemts revolucionārs likums, ar kuru pilnīgi tika legalizēta marihuānas ražošana, pārdošana un patērēšana.

Šī likuma inovatīvākais un pretrunīgi vērtētākais aspekts ir marihuānas pārdošana aptiekās. Valsts prezidenta Tabares Vaskesa kanceleja aprīļa sākumā paziņoja, ka «marihuāna tiks izplatīta aptiekās, sākot ar jūliju».

Saskaņā ar likumu pircējiem jāpierakstās marihuānas lietotāju nacionālajā reģistrā, lai nodrošinātu, ka viņi izpildījuši licencēšanas procedūras un nav pārsnieguši noteikto mēneša maksimumu marihuānas iegādei – 40 gramus.

Šis reģistrs, kurā var pierakstīties tikai Urugvajas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji vismaz 18 gadu vecumā, sāka darboties otrdien, 2.maijā.

Marihuāna, kuru pārdos aptiekās, tiks audzēta valsts pārraudzītās plantācijās. Likums dod marihuānas lietotājiem iespēju arī audzēt to pašiem mājās vai iestāties marihuānas klubos, kas to audzē kooperatīvos.

Marihuānas cena aptiekās būs apmēram 1,19 eiro par gramu. Kompānijas, kas uzvarējušas valdības konkursā par marihuānas piegādi, saņems apmēram 0,82 eiro par gramu marihuānas, bet cenas starpība – 0,37 eiro – kā peļņa tiks sadalīta starp aptiekām un valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu