Krievijas tiesa liedz Navaļnijam kandidēt prezidenta vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Kirovas apgabaltiesa trešdien atstājusi spēkā notiesājošo spriedumu opozicionāram Aleksejam Navaļnijam «Kirovļes» lietā par naudas izlaupīšanu, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Tiesa atstājusi nemainītu zemākas instances tiesas spriedumu, ar ko Navaļnijs notiesāts ar piecu gadu cietumsodu nosacīti, līdz ar to spriedums stājies spēkā un viņam līdz ar to liegts balotēties, par ko viņam jau atgādinājusi Centrālā vēlēšanu komisija.

Tikmēr Navaļnija prezidenta vēlēšanu kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs paziņojis, ka tiesas spriedums neietekmēs kampaņu.

«Mūsu kampaņa tika plānota nenoteiktības apstākļos par «Kirovļes» lietu, tika sākta šīs nenoteiktības apstākļos un notiek neatkarīgi no šī sprieduma,» sacīja Volkovs.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzejevs paziņojis, ka grasās pārsūdzēt tiesas spriedumu Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu «Kirovļes» lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu