Makrons: Pārmaiņu panākšanai vajadzīgs vairākums parlamentā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunievēlētais Francijas prezidents Emanuels Makrons svētdien paziņoja, ka jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās ir būtiski iegūt vairākumu, lai varētu īstenot Francijā nepieciešamās pārmaiņas.

«Nākamajos piecos gados es darīšu visu, kas būs manos spēkos, lai nevienam nekad vairs nebūtu iemesla balsot par galējajiem,» viņš pavēstīja, uzrunājot atbalstītājus pie Luvras Parīzē.

«Mūsu uzdevums ir milzīgs. Tas mums liks no rītdienas veidot īstu vairākumu, spēcīgu vairākumu. Šis vairākums īstenos pārmaiņas, uz kurām mūsu valsts cer un kuras tā ir pelnījusi,» norādīja 39 gadus vecais politiķis.

Centriski noskaņotais Makrons arī uzsvēra, ka kalpos Francijai, saglabājot uzticību Republikas principiem «brīvībai, vienlīdzībai un brālībai».

Kā ziņots, pēc Makrona uzvaras Francijas prezidenta vēlēšanās publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka pirms jūnijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām populārākā ir tieši Makrona veidotā partija «En Marche» («Uz priekšu»).

Sabiedriskās domas pētījumu kompāniju «Kantar Sofres» un «Harris Interactive» aptaujās noskaidrots, ka «En Marche» parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā 11.jūnijā saņemtu 24% līdz 26% balsu.

Konservatīvie republikāņi saņemtu 22% balsu, bet prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sakāvi cietušās galēji labējās Marinas Lepēnas pārstāvētā Nacionālā fronte (FN) iegūtu 21% līdz 22% balsu.

Aptaujās arī noskaidrots, ka pašreizējā Francijas prezidenta Fransuā Olanda pārstāvētos sociālistus atbalstīt gatavi ir tikai 8% līdz 9% vēlētāju.

Aptaujās netika prognozēti 18.jūnijā gaidāmās otrās kārtas rezultāti un tas, cik vietu parlamentā partijas varētu iegūt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu