Francijas policija evakuē nelegālo imigrantu nometni Parīzes ziemeļos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas policija Parīzes ziemeļos evakuējusi nelegālo imigrantu patvaļīgi izveidoto nometni, kur spiedīgos apstākļos mitinājās aptuveni 1000 cilvēku, lielākoties afgāņi un sudānieši.

Nometnes evakuācija sākās rītausmā, piedaloties vairākiem simtiem policistu.

Nometne atradās netālu no jaunā patvēruma meklētāju centra, ko pagājušajā gadā izveidoja Parīzes varasiestādes, lai uzņemtu patvēruma meklētājus, kas dzīvo uz ielas. Taču centrs spēj uzņemt ierobežotu skaitu cilvēku.

Policijas paziņojumā teikts, ka nelegālās nometnes apdraud drošību un nometnes iemītnieku un vietējo iedzīvotāju veselību.

Pagājušajā mēnesī nometnē starp imigrantiem izcēlās kautiņš, kurā tika ievainoti vairāki cilvēki.

Lai piekļūtu nometnei, policija apturēja satiksmi lielākajos krustojumos uz ziemeļiem no Parīzes, jo nelegālā nometne atradās starp noslogotiem satiksmes ceļiem.

Nometnes evakuācijā piedalījās aptuveni 350 policisti, kā arī 100 pašvaldības darbinieki un palīdzības organizāciju pārstāvji.

Pagājušajā mēnesī vienā no Francijas lielākajām nelegālo imigrantu nometnēm netālu no Denkerkas izcēlās milzīgs ugunsgrēks, kas sākās ar kautiņu afgāņu un kurdu starpā. Nometnē mitinājās aptuveni 1500 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu