ASV pamanījušas Krievijas kiberuzbrukumu Francijas sistēmām vēlēšanu laikā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pamanījušas, ka Francijas vēlēšanu laikā Krievijas hakeri uzlauž Francijas datortīklus, un franču amatpersonas par to informējušas vēl pirms šo ziņu nonākšanas atklātībā, Savienoto Valstu kiberdrošības jomas amatpersona otrdien apliecināja ASV Senātam.

«Mēs uzzinājām par krievu aktivitāti. Mēs par to runājām ar mūsu franču kolēģiem un viņus brīdinājām - «Klau! Mēs novērojam krievus. Mēs redzam, kā viņi ielaužas jūsu infrastruktūrā. Lūk, ko mēs redzam. Ko mēs varam darīt, lai jums palīdzētu»,» admirālis Maiks Rodžerss sacīja Senāta Bruņoto spēku komitejai.

Viņš arī atzina, ka ASV strādā cieši kopā ar vācu un britu kolēģiem.

Savienotās Valstis turpina strādāt pie vispārējas kiberpolitikas, lai kiberjomā stātos pretī «brīnišķīgajai jaunajai pasaulei», sacīja Rodžerss.

Pēc hakeru uzbrukuma Francijas centristu prezidenta amata kandidāta Emanuela Makrona vēlēšanu štāba datoriem sociālajos tīklos tika nopludināts liels daudzums datu, kā arī falsificēta informācija, sestdien paziņoja Francijas vēlēšanu komisija.

Informācijas nopludināšana notika 36 stundas pirms vēlēšanām, kurā Francijas pilsoņiem bija jāizšķiras starp centrisko Makronu un viņa galēji labējo sāncensi Marinu Lepēnu.

Vēlēšanās uzvarēja Makrons, svētdien saņemot 66,1% balsu, kamēr par Lepēnu nobalsoja vien 33,9% vēlētāju.

Makrons oficiāli amatā stāsies jau svētdien, pārņemot Elizejas pili no līdzšinējās prezidenta Fransuā Olanda, bet jau pirmdien viņš paredzējis doties savā pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu